2024-04-17

22 квітня відбудеться Перший український форум з біометану

Відкрито реєстрацію для онлайн-участі у Першому українському форумі з біометану, що проходитиме 22 квітня 2024 року у Києві.

На заході ТОП-представники Європейського Союзу та органів державної влади України обговорять кроки, необхідні для розвитку виробництва біометану в Україні та перспективи інтеграції цього сегменту ринку в енергетичну систему ЄС.

Докладно з програмою заходу, запрошеними спікерами та запланованими дискусіями можна ознайомитись за посиланням: www.ukraine-biomethane.com  

Реєстрація для онлайн-участі у заході триває до 21:00 21 квітня 2024 року за посиланням: forms.gle/WvJUhjdBkgQ2mC8e7

Форум організовано Комітетом Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, Групою Нафтогаз та за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління». 

Довідково: За розрахунками аналітиків, лише на наявній сировинній базі Україна може щорічно виробляти 21,8 млрд кубометрів біогазу та/чи біометану. При цьому ЄС має чіткі цілі щодо розвитку сегмента відновлювальної енергетики та зокрема біометанового напряму. За актуальними підрахунками, без українського ринку біометану ЄС не зможе виконати цілі RePoweEU.