2015-09-22

В Івано-Франковську відсвяткували День Університету

21 вересня в ІФНТУНГ пройшли святкові заходи з нагоди Дня університету. Урочистості розпочалися традиційно біля ротонди Божої Матері богослужінням за участю Владики Володимира (Війтишина), єпископа-коад’ютора Коломийсько-Чернівецької єпархії, архієпископа і митрополита Івано-Франківського УГКЦ. 

На правах господаря гостей приймав Є. І. Крижанівський, ректор Івано-Франківського національного університету нафти і газу. Він анонсував святкові заходи та запросив присутніх на урочисте відкриття пам’ятника на честь видатного українського вченого Івана Пулюя – Великого Українця, фізика, електротехніка, винахідника, громадського діяча, перекладача Біблії на українську мову.

В рамках Дня університету відбулось також урочисте відкриття лабораторії апаратно-програмних засобів «SIEMENS» кафедри комп’ютерних технологій в системах управління та автоматики (завідувач кафедри – проф.  Заміховський Л.М.).

Продовжились урочисті заходи відкриттям сучасної науково-дослідницької лабораторії тампонажних розчинів кафедри буріння нафтових та газових свердловин (завідувач кафедри – проф. Чудик І. І.). Лабораторія зорієнтована на навчання студентів, науково-дослідну роботу, виконання госпдоговірних та держбюджетних робіт.

Потім в актовому залі Університету розпочалось урочисте засідання Вченої ради університету. Виступали почесні гості. Ректор ІФНТУНГ анонсував нову програму університету "Науково-організаційні засади нарощування видобутку вітчизняних нафти й газу та диверсифікація постачання енергетичних ресурсів для підвищення енергетичної безпеки України". Відбулось нагородження та відзначення кращих працівників університету, а також студентів. Завершилось засідання підписанням довгострокового договору про співпрацю між ІФНТУНГ та ДТЕК.

Детальніше - на сайті ІФНТУНГ