2016-01-20

21 січня відбудеться прес-конференція про нову законодавчу ініціативу щодо звітності видобувних компаній

21 січня о 10:00 в УКМЦ (Український дім, вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція про нову законодавчу ініціативу щодо звітності видобувних компаній.

Від Міненерговугіллля України участь у заході візьмуть заступник директора Департаменту нафтогазового комплексу Тетяна Довжок та директор Департаменту економіки та фінансів Олена Дьяченко.

Проект Закону «Про розкриття інформації у видобувних галузях», який розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України за підтримки аналітичного центру DiXi Group та Міжнародного фонду «Відродження», покликаний сприяти подоланню корупції та запровадженню європейських стандартів роботи у видобувних галузях.

Учасники робочої групи з розробки документу розкажуть про міжнародні стандарти та передові практики прозорого звітування, зокрема вимоги Ініціативи прозорості у видобувних галузях (ІПВГ). Також, експерти DiXi Group представлять інформаційну брошуру про світовий досвід та особливості звітування, які пропонуються у законопроекті.

Ініціатива має на меті започаткувати правила звітності про платежі та діяльність у сфері видобутку енергоресурсів на проектному рівні, посилити громадський контроль за роботою надрокористувачів. Подібні правила запроваджені в ЄС, США, Канаді, Австралії, а також є складовою міжнародних зобов’язань України.
 
У презентації також візьмуть участь:
Олена Павленко, президент DiXi Group
Олексій Орловський, директор Програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»
Роман Ніцович, керівник програм DiXi Group
Андрій Оленюк, партнер юридичної фірми Everlegal
 
Акредитація ЗМІ на місці за редакційними посвідченнями.