2019-08-20

Earth AI залучив $2,5 млн на розвиток штучного інтелекту у сфері пошуку корисних копалин

Команда Earth AI розробила технологію, за допомогою якої можна прогнозувати відкриття нових родовищ корисних копалин значно дешевше, швидше і точніше, ніж за допомогою традиційних методів, завірив співзасновник стартапа Роман Теслюк.

Технологія проекту базується на підставі геофізичних і геохімічних показників та даних, отриманих за допомогою дистанційного зондування й радіометрії.Спеціально створена на основі нейромереж система вивчає і співставляє отримані дані з інформацією про можливі промислові родовища металів – від золота, міді та свинцю до рідкоземельних елементів. Завдяки цьому Earth AI може здійснювати тестове буріння швидше і дешевше.

Свердловина, збудована в Австралії на першому у світі родовищі, виявленому штучним інтелектом, показала вміст свинцю і ванадію. Завдяки цьому Earth AI отримала ексклюзивні права на видобування корисних копалин на 18 перспективних ділянках, виявлених за допомогою її технології. 19 серпня компанія повідомила про залучення $2,5 млн від Gagarin Capital та Y Combinator.

Earth AI була заснована вихідцями з України Романом Теслюком та Ігорем Геречко 2016 року.