2017-08-29

Урядовці ознайомились зі станом реалізації об’єкта ВЕС у Запорізької області

28 серпня у Міненерговугілля під головуванням заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталії Бойко відбулася нарада з представниками ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І», метою якої було детальне ознайомлення зі статусом реалізації об’єкта ВЕС потужністю 500 МВт у Приазовському та Мелітопольському районах Запорізької області. У зустрічі також взяли участь представники НЕК «Укренерго».

Директор ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» Пітер Джастін О‘Брайен зазначив, що компанія веде напружену роботу з організації фінансування та початку будівництва вітроелектростанції. «Наразі завершено процес погодження проектної документації та оформлення прав на користування необхідними земельними ділянками», – поінформував Пітер Джастін О‘Брайен. Крім того, керівник компанії зазначив, що в цілому ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» узгодило питання всіх спільних боргових та акціонерних інвестицій щодо І черги Запорізької ВЕС, тому на сьогодні має намір документально оформити фінансування І черги будівництва до 31 грудня цього року.

Також очільник ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» поінформував учасників наради стосовно виконання компанією необхідних процедур. За словами Пітера Джастіна О‘Брайєна, найближчим часом буде проведено експертизу проекту та надано відповідний експертний звіт НЕК «Укренерго».

У свою чергу представники НЕК «Укренерго» підкреслили, що з ТОВ «ЮроКейп Юкрейн І» налагоджено ефективний та конструктивний діалог, та наголосили, що вчасне виконання всіма сторонами взятих на себе зобов’язань є запорукою успішної реалізації проекту.

Варто відзначити, що проектом передбачено спорудження повітряної лінії 330 кВ, яка має приєднати електростанцію до підстанції 330 кВ «Мелітопольська» Дніпровської ЕС та реконструкцію самої підстанції. Планується розбудова інфраструктури, зокрема, будівництво об'єктів соціальної сфери та автомобільних доріг.

Резюмуючи результати наради, заступник Міністра Наталія Бойко висловила впевненість у успішній реалізації проекту. «Міненерговугілля налаштоване оптимістично щодо реалізації зазначеного проекту.. Законодавчо створені всі необхідні механізми», – підсумувала Н.Бойко.

Довідково

«EuroCape New Energy Limited» є міжнародною компанією, яка спеціалізується на проектуванні та будівництві електростанцій, що використовують відновлювані джерела енергії. Компанія зацікавлена, насамперед, у перспективних європейських ринках із сильними вітровими ресурсами, розвинутою енергетичною інфраструктурою та сприятливим нормативно-регуляторним режимом.