2017-07-17

Участь УкрДГРІ у конференції «Open and Underwater Mining of Minerals»

З 3 по 7 липня 2017 року в м. Варна (Болгарія) пройшла ХІV Міжнародна конференція з відкритого та підводного видобутку корисних копалин (XIV International Conference of the Open and Underwater Mining of Minerals), організована Науково-технічним союзом з гірничої справи, геології та металургії.

У вітанні до учасників конференції голова Науково-технічного союзу з гірничої справи, геології та металургії професор, доктор Золо Войтов відзначив, що поряд з успіхами і досягненнями в галузі існує ряд проблем, пов’язаних з ростом ефективності застосовуваних технологій, охороною навколишнього середовища, підвищенням кваліфікації кадрів та ін. Це є викликом, пов’язаним безпосередньо з підвищенням конкурентоспроможності підприємств, що і визначає необхідність проведення зустрічей вчених і фахівців з гірничої справи, геологічних наук, енергетики, економіки, менеджменту та управління для обміну досвідом та інформацією і створення особистих і бізнес-контактів між ними.

За оцінкою заступника голови оргкомітету конференції професора, доктора Стоянова Христова, цього року ціла низка доповідей стосувалася питань екологічної та енергетичної безпеки, і особливу зацікавленість викликали доповіді української делегації.

Від Українського державного геологорозвідувального інституту (УкрДГРІ) було представлено доповіді щодо напрацювань Інституту з нетрадиційної енергетики: «Узагальнення геологічної інформації по районам розміщення газових сипів в північно-західній частині Чорного моря» (доп. – завідувач відділом методики геологічного картування та картографування УкрДГРІ Олексій Ліхошерстов) та «Екологічно безпечні технології використання геотермальної енергії» (доп. – завідувач лабораторії інноваційних технологій УкрДГРІ Олексій Зур’ян).

За словами директора УкрДГРІ Сергія Гошовського, обмін інформацією та комунікації наших фахівців, які займаються інноваційними проектами, з науковцями країн, що межують з Україною, є запорукою прискорення економічного зростання нашої країни та зміцнення її  економічної та енергетичної безпеки.  І це можливо за рахунок втілення як спільних міжнародних проектів, так і генерування нових наукових старт-апів на своєму підприємстві.