2010-01-21

Україна. Повідомлення про оприлюднення проекту Змін до Порядку переоформлення спецдозволів на користування надрами

ПОВІДОМЛЕННЯ

про оприлюднення проекту наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України «Про внесення змін до Порядку переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами та аналізу регуляторного впливу

Проект наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України «Про внесення змін до Порядку переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами» підготовлений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 17 Порядку надання у 2009 році спеціальних дозволів на користування надрами» від 13 січня 2010 року № 19.

Назва органу виконавчої влади, що розробляв регуляторний акт
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України.

Назва структурного підрозділу, що розробляв регуляторний акт, адреса та телефони
Державна геологічна служба, м. Київ, вул. Ежена Потьє, 16
тел. (044) 4567155, e-mail: [email protected]

Зазначений проект наказу та аналіз регуляторного впливу оприлюднено на офіційному веб-сайті Мінприроди: www.menr.gov.ua.

П Р О Е К Т

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 січня 2010 року № 19 «Про внесення змін до пункту 17 Порядку надання у 2009 році спеціальних дозволів на користування надрами»

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Зміни до Порядку переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища Україна від 27 листопада 2009 року      № 637, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 1 грудня 2009 року за    № 1158/17174, що додаються.

2. Державній геологічній службі (Мормуль Д. Д.) забезпечити подання наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції в установленому порядку.

3. Наказ набирає чинності з моменту його опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Міністра Чорнокура І. Г.

Міністр                                                                                          Г. Філіпчук

Зміни до Порядку переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами

Пункт 2 Порядку переоформлення спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 27 листопада 2009 року, доповнити новим абзацом такого змісту:

г) у випадку, зазначеному в абзаці 5 пункту 17 Порядку, до заяви додаються:

нотаріально засвідчені копії установчих документів заявника;
нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію заявника;
нотаріально засвідчена копія довідки про включення до ЄДРПОУ заявника – юридичної особи;
нотаріально засвідчена копія акту приймання – передачі цілісного майнового комплексу;
рішення відповідного органу державної влади про утворення нового державного підприємства завірене у встановленому порядку;
інформація у формі довідки щодо кількості залишкових запасів корисної копалини на початок поточного року за встановленими формами статистичної звітності 5-гр, 6-гр, 7-гр, затвердженими наказом Держгеослужби від 26.12.2007 N 142 "Про затвердження звітної документації щодо запасів та використання корисних копалин" (для об'єктів, на які були надані дозволи на користування надрами з метою видобування корисних копалин);
копія ліцензії на провадження господарської діяльності з пошуку (розвідки) корисних копалин та/або видобування корисних копалин із родовищ, що мають загальнодержавне значення та включені до Державного фонду родовищ корисних копалин, або договір про надання відповідних послуг із суб'єктом господарювання - власником такої ліцензії.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України