2018-03-26

На Дніпропетровщині прокуратура домоглася скасування незаконного рішення облради

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду задоволено позов прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави до Дніпропетровської обласної ради про визнання протиправним та скасування рішення обласної ради про надання одному з приватних підприємств гірничого відводу площею 3,36 га на розробку Карнаухівського родовища пісків, розташованого у Південному районі м. Кам’янське.

Встановлено, що органом місцевого самоврядування вказане рішення прийнято без згоди землевласника в особі Кам’янської міської ради та за відсутності затвердженого у встановленому законом порядку проекту розробки родовища корисних копалин, що є порушенням вимог законодавства.

Наразі за позовом першого заступника прокурора області рішення обласної ради скасовано.

Крім того, під час аналізу отриманих документів прокуратурою встановлено, що службовими особами вказаного приватного підприємства, з метою отримання рішення про надання гірничого відводу, надано до Дніпропетровської обласної ради лист управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради, у якому підроблено зміст та суть офіційного документа, що стало підставою для прийняття обласною радою незаконного рішення про надання гірничого відводу.

За вказаним фактом прокуратурою області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1. ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України. Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні доручено Головному управлінню Національної поліції в Дніпропетровській області.