2017-01-13

Держгеонадра розробила нові Правила розробки нафтових і газових родовищ

Держгеонадра запровадить детальний механізм розробки нафтових і газових родовищ. Службою розроблено проект нових Правил, які містять вимоги до дослідно-промислової розробки родовищ, технологічних процесів спорудження нафтогазових свердловин та їх промислового застосування. Нові правила ґрунтуються на українському та іноземному досвіді розроблення родовищ вуглеводнів. Документ є детальним, враховуючим всі технічні та геолого-економічні особливості. Мета – прискорення реалізації програми уряду-2020 щодо енергонезалежності України.

«Розробка нових Правил – це черговий крок Держгеонадр на шляху до реалізації програми уряду «Україна-2020» щодо енергонезалежності нашої держави. Розробляючи документ, Служба залучила досвід  іноземних колег. І тому, всі вимоги ретельно пропрацьовані з технічної та геолого-економічної точки зору. Також Правила деталізують процес підготовки родовищ нафти і газу для розробки, виписують процедуру підрахунку запасів нафти, газу і газового конденсату», – пояснює керівник Держгеонадр Микола Бояркін.

За словами Миколи Бояркіна, нові правила регулюють особливості геологічного вивчення і розробки покладів саме нетрадиційних вуглеводневих систем.

Зазначимо, правила містять вимоги до дослідно-промислової розробки родовищ, технологічних процесів спорудження нафтогазових свердловин та їх промислового застосування.

Наказ «Про затвердження Правил розробки нафтових і газових родовищ» вже підписаний Міністром екології та природних ресурсів і наразі знаходиться на погодженні заінтересованих центральних органах виконавчої влади.