2017-11-15

Держгеонадра поглиблюють співпрацю з Китайською Народною Республікою

Т.в.о. Голови Держгеонадр Олег Кирилюк та Голова правління ПАТ «НАК «Надра України» Ярослав Климович обговорили перспективи поглиблення українсько-китайського співробітництва з представниками бізнес-спільноти на чолі з Лу Мінг, який представляє Шанхайський центр сервісу малих та середніх підприємств.

Лу Мінг зазначив, що їхня організація може стати платформою для налагодження співпраці не лише у геологічній галузі, а й у енергетичній сфері, розвитку інфраструктури тощо.

Олег Кирилюк ознайомив іноземних гостей з українською дозвільною системою у сфері надрокористування, основними вимогами законодавства щодо оподаткування діяльності суб’єктів господарювання. Зазначив: «Налагодження співпраці сприятиме розвитку економіки та ефективній реалізації взаємовигідних проектів».

Ярослав Климович поінформував про проведення відкритих конкурсів із залучення інвестицій для виконання пошукових, геологорозвідувальних, видобувних та інших робіт на ліцензійних ділянках підприємств ПАТ «НАК «Надра України», а також представив інвестиційні проекти, які можуть зацікавити китайських бізнесменів. 

За результатами зустрічі з метою реалізації спільних планів вирішили розглянути можливість підписання меморандуму про співпрацю.