2017-11-13

Burisma та USUBC зустрілися з Послом США в Україні Марі Йованович

Радник ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський взяв участь у зустрічі членів Американо-української ділової ради (USUBC) з Послом Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович.

В рамках обговорень були порушені питання, пов’язані з поточним інвестиційним кліматом в Україні, захистом іноземних інвестицій та енергетичною безпекою країни. Посол також розповіла про політику США щодо України та заявила про підтримку впровадження реформ. Після панельної дискусії відбулося обговорення в форматі «питання-відповідь».

«Завдяки постійній підтримці з боку Сполучених Штатів Україна поступово рухається до досягнення енергетичної незалежності. Зокрема, в «Акті про протидію опонентам Америки за допомогою санкцій» вказано ряд рішучих заходів, які будуть втілені для підтримки енергетичної незалежністі України. Наприклад, до 2022 р. будуть виділені кошти в розмірі $30 мільйонів з метою поліпшення енергетичної безпеки в країні. Також раніше, відповідно до представленого в 2014 р. «Акту про підтримку України», уряд США взяв на себе ініціативу виділити Україні в період з 2015 по 2018 рр. $30 мільйонів на заходи, покликані покращувати внутрішню енергетичну безпеку. Державний секретар США спільно з урядом України вживатиме всіх можливих заходів для збільшення кількості виробленої енергії всередині країни. Як приватна компанія ми раді бачити таку серйозну підтримку з боку урядів», – сказав Радник ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський.

Американо-українська ділова рада (USUBC) – некомерційна торгова асоціація, створена в 1995 р. у Вашингтоні для просування торгових та інвестиційних інтересів американських компаній на ринку України, поліпшення двосторонньої торгівлі й інвестиційної політики, а також підтримки комерційних відносин між Сполученими Штатами та Україною. USUBC сприяє встановленню прямих зв’язків між членами організації, урядами України та США.

Burisma Group – найбільша приватна газовидобувна група України. Компанія є єдиним в країні вертикально інтегрованим холдингом, який здійснює розвідку, видобуток, сервіс і продаж вуглеводнів. Група розпочала свою діяльність у 2002 р., сьогодні знаходиться серед лідерів ринку з обсягом видобутку понад 1 млрд кубометрів природного газу й часткою ринку більше 30% серед приватних компаній.