Відпрацьовані кулінарні жири, які використовуються в США в якості сировини при виробництві поновлюваного дизельного палива, стали дефіцитом. При цьому велика частина відпрацьованого масла для смаження і використаних тваринних жирів в країні не використовується. Про це передає Enkorr із посиланням на заяву керівництва Valero
Компанія розширює свої потужності з виробництва поновлюваного дизельного палива в Сент-Чарльза (штат Луїзіана) в рамках свого спільного підприємства з Diamond Green Diesel. Як заявили 22 квітня керівники Valero в звіті про прибутки і збитки нафтопереробного заводу, до IV кварталу 2021 році завод повинен буде виробляти додатково 400 млн галонів поновлюваного дизельного палива на рік.
Паливо вироблятиметься з такої сировини, як відпрацьоване масло для смаження, тваринні жири і кукурудзяна олія, отримана під час дистиляції, сказав Мартін Перріш, старший віце-президент по альтернативним видам палива в Valero.
Тваринний жир і використані кулінарні олії вважаються менш вуглецевомісткими, ніж соєві боби і інші рослинні масла. У той же час процедура збору біосировини в Сполучених Штатах досі не налагоджена.
«Найбільшою перевагою [такої сировини] є оцінка вуглецевомісткості цих відпрацьованих олій та масел в порівнянні з рослинною або соєвою олією в більшості юрисдикцій», – підкреслив Перріш.
Передбачається, що нафтопереробний завод зможе продавати біодизельне паливо в інших американських штатах і Канаді, які приймають стандарти палива з низьким вмістом вуглецю.