Центр екології та гідрології Британії (UKCEH) реалізуватиме Програму для швидкого вирішення екологічних проблем

На реалізацію програми дослідження навколишнього середовища UKCEH отримав 29,9 млн фунтів стерлінгів. Програма забезпечить інтегрований моніторинг, моделювання та зібрання даних щодо навколишнього середовища Великобританії, що дозволить дослідникам, уряду і підприємствам вирішувати основні екологічні виклики сучасності. Про це повідомляється у матеріалі Британського Центру екології та гідрології.

Дослідження зосереджене на чотирьох головних темах:

  • Гідрологічні екстремальні явища: надання даних, моделей і ідей для підвищення стійкості до повеней і посух.
  • Землекористування та чистий нуль: вимірювання того, як зміни у землекористуванні впливають на викиди парникових газів, щоб підтримувати цілі щодо чистого нуля, одночасно захищаючи природні ресурси.
  • Забруднення: аналіз того, як забруднювачі впливають на екосистеми, щоб інформувати про чисте повітря, чисту воду та стійкі стратегії ґрунту.
  • Біорізноманіття: розуміння втрати біорізноманіття на суші та у воді, а також забезпечення моніторингу, даних і моделей для підтримки відновлення природи.

Мета Програми полягає в наданні інтегрованих даних про землю, воду та повітря, щоб дозволити дослідникам вивчати навколишнє середовище як цілісну систему та ефективно боротися з актуальними проблемами довкілля.