Спрощено процедуру щодо будівництва артезіанських свердловин у медзакладах

Під час засідання 30 травня Уряд ухвалив рішення про спрощення бюрократичних процедур для Харківської області щодо будівництва артезіанських свердловин у медичних закладах. «Це те, що ми вже зробили для південних областей. Буде діяти спрощена дозвільна процедура, а терміни виконання робіт максимально пришвидшаться. Таким чином усі лікарні забезпечимо водою», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду зауважив, що держава приділяє особливу увагу регіонам, де є найбільші загрози. Президент України Володимир Зеленський доручив активізувати відновлювальні роботи на Харківщині, де ворог прицільно руйнує критичну інфраструктуру.

Також Денис Шмигаль відзначив, що завдяки сонячній генерації, а також виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС вже кілька днів планові вимкнення споживачів не застосовуються. «Але це не скасовує потребу системно заощаджувати електроенергію. Якщо в системі знову буде зафіксований значний дефіцит, «Укренерго» буде вимушено повернутися до графіків відключень. Наслідки російського терору ще довго даватимуться взнаки», — сказав очільник Уряду.