Розпочато будівництво водосховища Havant Thicket у Великій Британії

Понад 70 гостей зібралися на місці будівництва нового водосховища в Гемпширі, щоб спостерігати за офіційною церемонією закладення фундаменту, повідомляє WaterMagazine. Водосховище Хавант Тікет (Havant Thicket) відіграватиме вирішальну роль у захисті двох так званих крейдяних річок (chalk streams) Тест та Ітчен , а також у захисті запасів води на південному сході для майбутніх поколінь.

Водосховище будуватиме та експлуатуватиме компанія Portsmouth Water. Згідно з планами, споживачі Portsmouth Water отримуватимуть воду з резервуара під час посухи. Це дозволить компанії ділитися водою з сусідньою Southern Water на заході, дозволяючи брати менше з Тест і Ітчен.

Боб Тейлор, виконавчий директор Portsmouth Water, сказав, що це буде перше водосховище у коаїні, побудоване за більш ніж 30 років і початок його будівництва стане переломним моментом для водної індустрії Великої Британії.

Окремо проект передачі та переробки води компанії Southern Water у Гемпширі може ще більше збільшити вигоду від водосховища з 21 мільйона літрів води на день до 111 мільйонів літрів на день. Згідно з цими пропозиціями, які потребують додаткової згоди, передові методи очищення будуть використовуватися для перетворення повністю очищених стічних вод на очищену вторинну воду. Потім її буде додано до резервуару та, після подальшої обробки відповідно до стандартів питної води, використано для громадського постачання.

Лоуренс Госден, виконавчий директор Southern Water, сказав: «Важливо, щоб ми залишали більше води в навколишньому середовищі та захищали крейдяні потоки Гемпшира, а також дбали про зміну клімату та зростання населення. Подолання цих викликів означає розробку нових надійних і стійких джерел водопостачання для нас і майбутніх поколінь».

Планується, що після завершення будівництва Хавант Тікет вміщуватиме до 8,7 мільярдів літрів води та постачатиме 21 мільйон літрів на день у тривалі періоди сухої погоди. Крім того, це стане новим зеленим осередком дозвілля із центром для відвідувачів, водно-болотними угіддями та мережею пішохідних доріжок, велосипедних маршрутів і мостових доріжок.

Саме водосховище будує Future Water MMJV Ltd – спільне підприємство провідних будівельних підрядників Mackley і Jones Bros, які мають загальний понад 150 років досвіду в розв’язанні складних і складних схем цивільного будівництва.

Супутні трубопроводи, які використовуватимуться для наповнення резервуару водою та її відкачування, будуть встановлені Ward & Burke Construction Limited – одним із головних ірландських підрядників Civil & MEICA Engineering .

У майбутньому водосховище Хавант Тікет може постачати ще більше води – додаткові 90 мільйонів літрів на день, на додаток до 21 мільйона літрів води, які забезпечить поточна схема. Це передбачатиме використання рециркуляції води – процес, який уже десятиліттями використовується в багатьох інших країнах.