Передові технології на «AQUA UKRAINE-2024»  та Mining & Minerals Expo 2024

Другий день учасники та гості провідних виставкових заходів знайомляться з передовими технологіями, інноваційними рішеннями та продукцією, яка задає нові стандарти у своїх галузях.

На стенді Держводагентства представлена Лабораторія моніторингу вод Північного регіону, яка акредитована за стандартом ISO/IEC 17025. Фахівці лабораторії демонструють відвідувачам виставки функціональні можливості портативних лабораторних приладів та проводять аналіз проб води з річкових басейнів України. Зокрема, визначаються такі фізико-хімічних показників: хімічне споживання кисню (ХСК), вміст розчиненого кисню, мінералізація, електропровідність, рН води. У межах виставки Держводагентство також провело панельну дискусію «Водна політика: сталі рішення для водозабезпечення та євроінтеграційні процеси». Як відзначив заступник голови Держводагентства Ігор Гопчак, «фахівці водогосподарської галузі докладають максимум зусиль задля забезпечення доступу населення до відновлюваних, безпечних та економічно доступних джерел води на територіях, що зазнали впливу воєнних дій». За його словами, цьогоріч виставковий стенд Держводагентства присвячений підвищенню стійкості водозабезпечення територій, які постраждали внаслідок війни.

Український інститут інновацій та економіки природних ресурсів (УкрІІЕПР)  пропонує нові підходи до проблем  проектування та облаштування мереж спостережних свердловин. Такі мережі облаштовуються  на промислових та сільськогосподарських об’єктах, які є потенційними джерелами забруднення підземних вод. В якості прикладу можна навести  накопичувачі стоків та відходів, підземні захороненнях токсичних речовин, сховища нафти  та нафтопродуктів. Також наявність локальної мережі спостережних свердловин є обов’язковою для централізованих водозаборів підземних вод.

За словами головного геолога УкрІІЕПР Олега Зур’яна, «набір спостережних свердловин у поєднанні з експлуатаційними складає  мережу моніторингу, яка повинна бути спроектована таким чином, щоб забезпечити необхідний обсяг інформації про досліджувані горизонти підземних вод».

Компанія «ГеоТема», що надає комплексні рішення у сфері геодезії та землеустрою, спрямовує свою діяльність на ефективне управління водними ресурсами та моніторинг навколишнього середовища. Використання новітніх технологій, включаючи аерофотозйомку та лазерне сканування дна водних об’єктів, допомагають точно оцінювати стан водних об’єктів та територій, запобігаючи негативному впливу на екосистеми. Інженер з обробки даних Катерина Михайлик розповіла: «Ми допомагаємо підприємствам і громадам запобігати ерозії ґрунтів, забрудненню водойм та надмірному споживанню водних ресурсів. Завдяки нашим інноваційним методам можна оцінювати вплив людської діяльності на довкілля і впроваджувати ефективні заходи для відновлення екосистем».

Програма заходів на 16 жовтня
11:00Open Talk павільйону №2Майстер-клас та панельна дискусія «Вікна, Двері, Безпека»
Організатор: Асоціація учасників ринку вікон та фасадів
11:00Open Talk павільйону №3Інструктаж-Майстер-клас «Інформування населення про мінну небезпеку»
Організатор: ГО «Українська асоціація гуманітарного розмінування»
12:00Open Talk павільйону №3Презентація «Нове розуміння чистоти»
Організатор: ТОВ «Вінтехсолюшнс»
12:00конференц-зал №14 павільйону №3 (вхід 3-А)Конференція «Відновлення земель та ґрунтів після розмінування»
Організатор: ГО «Українська асоціація гуманітарного розмінування»
14:00Open Talk павільйону №3Презентація «Інноваційні засоби індивідуального захисту UVEX»
Організатор: ТОВ «Майстер 7»
15:00Open Talk павільйону №3Презентація «Новий стандарт Євро-6 в Україні»
Організатор: ТОВ «АВТО-РЕГІОН»
15:45Open Talk павільйону №3Презентація «Проєкт «Земельний банк»: Як взяти в оренду державні с/г землі через онлайн‑аукціони?»
Організатор: ТОВ «Державний земельний банк»
Протягом дняВідкритий майданчик на вулиці, перед входом 3‑АШоу-демонстрація «Неймовірні можливості міні‑екскаваторів YANMAR»
Організатор: ТОВ «АВТЕК» СУЧАСНІ ВАНТАЖІВКИ»
Протягом дняВідкритий майданчик на вулиці, перед входом 3‑АШоу-демонстрація «Іноваційне майбутнє ближче, ніж Вам здається ‑ новітня техніка та технології для будівництва від БаумаГруп»
Організатор: ТОВ «БаумаГруп»