Пʼять з одинадцяти спеціальних дозволів на користування надрами знайшли своїх покупців

Державна служба геології та надр України 24 вересня провела аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами з покладами вуглеводнів. Найдорожчий з лотів продали за 1 млрд грн, свідчать результати торгів на Prozorro.Продажі.

Це спецдозвіл на площу Західно-Мажарівську, включно й Гулаківську площу (вільний газ, газ природний, нафта, конденсат, розчинений у нафті газ, газ сланцевих товщ), розташовану на території Полтавської й Харківської областей. Переможцем торгів стало Укргазвидобування, що запропонувало за спеціальний дозвіл 1,003 млрд грн (стартова вартість – 313,87 млн грн).

Спеціальний дозвіл на промислову розробку Криницької площі (газ природний) у Стрийському районі Львівської області продали за 108,63 млн грн компанії ТОВ “Євро-Промпостач”. Стартова вартість становила 5,94 млн грн.

Південно-Гірська площа (газ природний, конденсат) у Дрогобицькому та Стрийському районі дісталася компанії ТОВ “Горизонти”, яка запропонувала за неї 16,53 млн грн за стартової вартості 4,66 млн грн. 

ТОВ “Стрийнафтогаз” за 25 млн грн придбало спецдозвіл на Північно-Вівнянську площу (газ природний) у Стрийському районі Львівської області.

Ще один спецдозвіл за 24,05 млн грн на Північно-Глибівську площу (газ природний) в Івано-Франківському районі виграло ТОВ “Укр Захід Газ».

Шість інших аукціонів, запланованих на сьогодні, не відбулися через відсутність учасників.

Як ми повідомляли раніше, на IX нафтогазовий аукціон 24.09.2024 р. було виставлено 11 ділянок.

Десяті у 2024 році аукціонні торги відбудуться 8 жовтня.