Онлайн семінар «Екологічний податок на локальному рівні через призму ІПВГ»

Згідно з даними Державної податкової служби України, загальна сума екологічного податку, сплачена видобувними галузями у 2022 році, становила 823 877,97 тис. грн. В той же час, до бюджету Львівської області у 2022 та 2023 роках надходило понад 69 млн грн. У 2024 році ситуація може змінитися, адже в складних умовах війни Львівщина вона стала вкрай важливим видобувним регіоном України, а релокація промислових підприємств створює додатковий антропогенний вплив на довкілля.

Незважаючи на обмежуючі обставини, громади Львівщини та видобувні компанії готові до діалогу задля впровадження ІПВГ на регіональному рівні та реалізації кращих практик прозорості та підзвітності у видобувному секторі. Так, 28 травня 2024 року об 11:00 в рамках “Тижня “Відкритого Уряду” пройде онлайн семінар «Екологічний податок на локальному рівні через призму ІПВГ» .

Учасниками заходу стануть представники Департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житловокомунального господарства Львівської ОДА, громадськості, видобувних компаній, державних органів  та інших відомств. 

В межах семінару планується обговорити такі теми: 

1. Вимога 6.4 Стандарту ІПВГ- Екологічний та соціальний вплив видобування на громади;
2. Досвід використання екологічного податку у Львівській області;
3. Де громадськість може отримати інформацію про екологічний податок та використання коштів на місцевому рівні;
4. Досвід використання коштів екологічного податку для розвитку ЖКГ.

Для участі в заході, необхідно не пізніше ніж за 12 годин до початку пройти онлайн реєстрацію за посиланням: https://forms.gle/zxpqEKP81GD6LyQD7 

Кількість представників від однієї організації – не обмежена.

Зареєстровані учасники отримають на вказану електронну пошту посилання для участі в семінарі на платформі Microsoft Teams.

За додатковою інформацією можете звертатися на електронну пошту: [email protected]

Захід проводиться  в рамках “Тижня “Відкритого Уряду” за підтримки проєкту «Ефективне державне управління завдяки GovTech і прозорості в Україні», що впроваджується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Уряду Німеччини, у партнерстві з Директоратом ресурсоефективної трансформації Міністерства енергетики України, Багатосторонньою групою ІПВГ та Департаментом паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житловокомунального господарства Львівської ОДА.