Незабаром з’явиться перша в світі геотермальна станція для живлення американської авіабази

Департамент Повітряних Сил США (DAF) профінансує створення “зеленої” геотермальної електростанції для досягнення енергетичної стійкості авіабази для літаків F-16, повідомляє Interesting Engineering

Компанія Sage Geosystems, що отримала грант на розробку та втілення проєкту, побудує систему до 2025 року на випробувальній свердловині в Техасі. 

Зазначається, що проєкт відкриває нову еру чистих “зелених” електростанцій, які задовольнятимуть усі енергетичні потреби установок DAF. 

Традиційна геотермальна енергетика покладається на використання доволі обмежених рідкісних геологічних утворень гарячої води та пари, в той час як технологія GGS перепрофілює передову технологію гідророзриву для отримання теплової енергії з глибин Землі, що знімає обмеження з використання такого методу в електроенергетиці. 

«Геотермальні технології наступного покоління, такі як GGS Sage Geosystems, матимуть вирішальне значення для забезпечення енергетичної стійкості військових об’єктів США», – прокоментувала Сінді Тафф, генеральна директорка компанії Sage Geosystems.