2016-03-28

Зміни в законодавстві повинні стимулювати конкуренцію - Роллінз

Голова правління найбільшого українського виробника нафти і газу «Укрнафта» у своїй заяві повідомив, що зміни в законодавстві необхідні для підвищення конкуренції в газовій галузі країни.

Виступаючи на Українському газовому інвестиційному форумі в Києві 23 березня, Марк Роллінз сказав, що зміни були необхідні для посилення конкуренції на ринку і, при цьому, підвищення активності в секторі.

"Я хочу, щоб на ринку газу було настільки багато учасників, наскільки це можливо," сказав він.

"Ці нові гравці принесуть новий капітал, що є більш важливим. Я бачу величезну перевагу в цьому, оскільки конкуренція сприяє інноваціям ".

Проте, для досягнення цієї мети, уряду буде необхідно внести деякі зміни в чинне законодавство, в тому числі в податкове регулювання, сказав він.

"Нам потрібні зміни в законодавстві, щоб зробити його більш сприятливим в рамках ефективної співпраці з іншими гравцями. Це принесе користь всій галузі і значно прискорить попит на збільшення видобутку в Україні". 

У відповідь на це глава Державної служби геології і мінеральних ресурсів України Микола Бояркін сказав, що він погодився з оцінкою і готовий забезпечити прозорі правила для всіх учасників ринку.