2016-03-28

Змінено джерела фінансування та упорядковано механізми перерахування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню

Урядом внесено зміни до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 січня 2005 р. № 20.  

Зокрема, порядок доповнено нормою, якою визначено, що фінансування субвенції здійснюватиметься за рахунок рентної плати за користування надрами для видобування природного газу та газового конденсату, а також грошових зобов'язань Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз" з податку на додану вартість.  

Прийняття постанови дозволить забезпечити необхідні джерела фінансування видатків державного бюджету на фінансування субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню, забезпечивши тим самим захист соціально незахищених верств населення в умовах підвищення цін на природний газ та теплову енергію на запланованому рівні.  

Також урядове рішення позитивно вплине на діяльність підприємств паливно-енергетичного комплексу, зокрема підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, постачальників природного газу та теплової енергії в частині забезпечення потреб населення, а також підприємств нафтогазової галузі державного сектору економіки, оскільки забезпечить гарантоване перерахування коштів субвенції в рахунок поточних розрахунків споживачів - отримувачів пільг і субсидій за спожиті енергоносії.

Текст документа:“Про внесення змін до Порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій ” № 165 — редакція від  10.03.2016.