2014-03-24

Збиток державі у нафтогазовій галузі може бути катастрофічним, - Арсен Аваков

У рамках розслідування корупційних схем в нафтогазовій галузі співробітники Головного слідчого управління МВС України затримали голову НАК «Нафтогаз» Євгена Бакуліна.

Про це, 21 березня, на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, лише за трьома розслідуваними епізодами, якими оперує слідча група, орієнтовний збиток державі становить близько 4 млрд. доларів США.

«Є підстави вважати, що це далеко не всі злочинні схеми чиновників, а сума збитків державі може бути катастрофічною», - відзначив Арсен Аваков.

Він також повідомив, що незабаром будуть названі імена та прізвища відомих людей, як з минулого політикумуму, так і теперішнього, замішаного на корупційних схемах.

Глава правоохоронного відомства також заявив про те, що він прийняв рішення про розширення слідчої групи, що розслідує цю гучну кримінальну справу, і виділення додаткових ресурсів.

Арсен Аваков окремо відзначив і попередив всіх, хто вже зараз намагається тиснути або впливати на слідчі органи.

«Буду жорстко реагувати, в тому числі і публічно, щоб не допускати впливу на розслідування цієї резонансної справи», - сказав він, додавши, що це важливо не стільки з точки зору покарання винних і повернення коштів державі, але й для того, щоб привити, таке собі, щепленням в нових механізмах державної влади, що вибудовується.

Крім того, міністр заявив, що перші паростки корупції і корупційні наміри в новій системі влади вже є, вони існують.

«Тому вкрай важливо сьогодні говорити про корупційні резонансні злочини, котрі розслідуються, а також не менш важливо повідомляти громадськість про їхні результати», - підсумував Арсен Аваков.

Міністерство внутрішніх справ України