2018-02-16

Засідання комісії з перегляду фонду нафтогазоперспективних об’єктів Східного регіону

14 лютого 2018 р. в УкрДГРІ відбулося засідання Територіальної комісії з перегляду фонду нафтогазоперспективних об’єктів Східного регіону (що діє згідно з наказом Державної служби геології та надр України) станом на 01.01.2018 р.

У засіданні взяли участь фахівці УкрДГРІ та представники провідних як державних так і комерційних компаній геологорозвідувальної нафтогазової галузі: ДГП «Укргеофізика», ПАТ «Укргазвидобування», УкрНДІгаз, НАК «Надра України», ТЦ ДГП «Укргеофізика», НАК «Нафтогаз України», ДП «Науканафтогаз», ТОВ «ДТЕК Нафтогаз», ТОВ «Куб-газ», ТОВ «Еско-Північ»,  ТОВ «Тритон» та СУГРЕ.

Учасники зібрання констатували задовільну забезпеченість галузі кількістю нафтогазоперспективних об’єктів (близько 500 структур, що обліковуються фондом по Східному регіону) і разом з тим слабку їх реалізацію щодо відкриття нових родовищ нафти і газу (фактично за останні три роки було відкрито 3 родовища, хоча офіційно заявлено відкриття 6). Саме цей фонд структур є резервом для нарощування запасів вуглеводневої сировини у Східному регіоні України.

Комісія затвердила внесення  відповідних змін до Фонду нафтогазоперспективних об’єктів згідно з отриманою офіційною інформацією від представників компаній. Результати роботи Територіальної комісії у подальшому будуть затверджені Центральною комісією з перегляду фонду нафтогазоперспективних об’єктів України на засіданні, яке планується провести вже у березні цього року у Держгеонадрах.