2024-07-30

Запущено нову свердловину, що дає 274 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, ввело в експлуатацію нову високопродуктивну свердловину з дебітом 274 тис. куб. м газу на добу. Її особливість в тому, що плановий вибій розташований безпосередньо під населеним пунктом.

Введення в роботу нової свердловини збільшило добовий видобуток газу на родовищі на 17%. На черзі наступна свердловина, яку буде введено в експлуатацію вже в серпні цього року. Дякую всій команді Укргазвидобування за ефективну роботу», – зауважив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Ідея буріння свердловини належить розробникові УкрНДІгазу Андрію Тиро, який оцінив видобувні можливості родовища та знайшов віддалену ділянку для її закладання. Команда розробки виконала детальне геологічне та технічне обґрунтування і рекомендувала свердловину до буріння.

Пробурити свердловину під населеним пунктом вдалося  завдяки сучасному буровому обладнанню, передовим технологіям та майстерності фахівців Укрбургазу, які вирішили доволі складне завдання і за 4 місяці пробурили свердловину з відходом вибою понад 1300 м. Спеціалісти Укргазпромгеофізики за умов великого кута стовбуру свердловини виконали складні каротажні роботи й визначили глибину залягання газоносних пластів», – зазначив т.в.о. очільника Укргазвидобування Сергій Лагно.