2021-09-14

Заплановано капітальний ремонт свердловини №1 Губського родовища

«НВК Укренергосоюз» планує промислову розробку Губського родовища вуглеводнів Братсько-Яснопольщинської зони структуру на Сумщині. Про це повідомляє ЕхРro з посиланням на єдиний реєстр ОВД. 

Видобування природного газу, нафти, конденсату Губського родовища передбачається шляхом відновлення (капітального ремонту) та експлуатації пошукової свердловини № 1 Губська. Ці роботи плануються за допомогою бурового верстату вантажопідйомністю не менше 320 тонн роторним та комбінованим (ротор + турбінний) способом буріння.

Крім того, в разі отримання позитивних результатів освоєння, випробування й пробної експлуатації свердловини № 1 Губська. А також після проведення 3Д-сейсмічних досліджень, планується  спорудження експлуатаційної свердловини № 3 Губська глибиною 5100м.

За даними намірів, при отриманні промислових припливів вуглеводнів на новій свердловині (№3 Губська) передбачається: будівництво установки підготовки нафти та газу (УПНГ), підключення свердловин до УПНГ шляхом прокладання нафтогазопроводів-шлейфів, та будівництво газопроводу від УПНГ до газотранспортних мереж.