2015-10-21

Заключна конференція за проектом BUS OZE

У період з 14 по 16 жовтня 2015 року у м.Краків (Польща) відбулась заключна конференція за проектом Побудова мережі співпраці для поширення відновних джерел енергії (Development of a network of cooperation for the promotion of Renewable Energy Sources – BUS OZE), координатором якого виступає Університет науки і технологій Гірничо-металургійна академія ім.С.Сташіца (м.Краків, Польща). Іншими європейськими партнерами проекту є Енергетична академія Самсо (Данія), Університет Мішкольца (Угорщина), Карінтійський університет (Австрія) та Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (Україна).

У ході подій в рамках конференції 14 жовтня 2015 року учасники відвідали гідроелектростанцію в місті Хорштин загальною потужністю 93 МВт, вивчивши концепцію ГЕС, екосистему та технічні аспекти експлуатації, а також взяли участь в робочі зустрічі за проектом.

15 жовтня 2015 року на базі головного корпусу УНТ Гірничо-металургійної академії ім.С.Сташиця відбулась пленарна сесія заключної конференції за проектом, на якій із вітальним словом виступив ректор ІФНТУНГ, академік НАНУ проф.Крижанівський Є.І., а проф.Карпаш М.О. виступив із доповіддю про результати виконання проекту в ІФНТУНГ.

16 жовтня 2015 року конференція була продовжена у вигляді семінару на базі освітньо-дослідницької лабораторії в Мєнькіні (http://www.miekinia.agh.edu.pl/), із надзвичайно цікавою панельною дискусією на тему так званої «низької емісії» в Польщі.

Від ІФНТУНГ участь в конференції взяли ректор акад.Крижанівський Є.І., проректор з наукової роботи проф.Карпаш О.М., директор НДІ НГЕіЕ проф.Карпаш М.О., доценти кафедрти ЕМіТД доц.Яворський А.В. та доц.Тацакович Н.Л.