2019-08-07

«Західгазінвест» продовжить видобуток на Дебеславецькому родовищі

ТОВ «Західгазінвест» інформує про намір провадити плановану діяльність з видобування природного газу, на підставі спеціального дозволу користування надрами Дебеславецького родовища, котре розташоване в Снятинському та Коломийському районах Івано-Франківської області.

Про це йдеться у повідомленні компанії про плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля, розміщеному в реєстрі ОВД Міністерства екології природних ресурсів України, 29 липня 2019р.

В рамках подальшої діяльності планується зміна меж дії спеціального дозволу на користування надрами, та продовження видобування природного газу існуючим фондом свердловин.

Площа Дебеславецького родовища у межах ліцензованої ділянки становить 26,5 кв км. Накопичений видобуток вуглеводнів станом на 01.01.2019 р складає: 267,218 млн куб м . Залишкові запаси газу виснажених покладів родовища, які перебувають на завершальній стадії розробки, можуть бути відібрані існуючим фондом свердловин, а також передбачено відновлення експлуатації свердловин №41-Дб, та № 1-Дбс. Таким чином, наявний фонд свердловин на родовищі зросте до – 14.

Довідка Expro:

ТОВ «Західгазінвест» утворена наступними компаніями: дочірнім підприємством «Надра України», «Західукргеологія» і спільним українсько-канадським підприємством «Коломийська нафтогазова компанія «Дельта».

«Західгазінвест» належать п'ять ліцензій на видобуток вуглеводнів на Курінній, Яковлевскій, Філімонівській і Сандугеївській площах (вид корисних копалин - сланцевий газ), та на Дебеславецькому родовищі (природний газ).