2016-06-29

М.Бояркін: Розраховую, що ця ганебна справа щодо рейдерського зухвалого захоплення державних баз відпочинку на Одещині закінчиться нашою перемогою

Як повідомили GEOnews.com.ua у прес-службі Держгеонадр, т.в.о.голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін відвідав Одещину з метою особистого контролю розслідування рейдерського захоплення державних баз відпочинку геологів. Микола Бояркін оглянув знищені в смт Затока бази відпочинку «Топаз» та «Геолог», а також зустрівся з керівництвом області, зокрема з Міхаїлом Саакашвілі та начальником управління Національної поліції Гіоргі Лордкіпанідзе щодо розслідування цієї справи. Керівництво Держгеонадр сподівається на оперативне розслідування цієї резонансної справи та повернення баз відпочинку у державну власність найближчим часом.

«Я розраховую, що ця ганебна справа щодо рейдерського зухвалого захоплення державних баз відпочинку на Одещині закінчиться нашою перемогою. Держгеонадра заручилися підтримкою у керівництва Одещини. Міхаїл Саакашвілі тримає все на особистому контролі. А домовленості про плідну співпрацю в рамках меморандуму значно підвищує шанси повернення захоплених баз до державного власника вже на початку осені. А ось питання повного відновлення матеріальної частини – довгострокове. Рейдери повинні не тільки понести покарання, а й відшкодувати державі багатотисячні збитки. Забрати у рейдерів бази відпочинку геологів та повернути їх до єдиного законного державного власника – це справа честі», – каже керівник Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

У рамках робочого візиту керівник Держгеонадр України Микола Бояркін також зустрівся з начальником управління Національної поліції Одеської області Гіоргі Лордкіпанідзе. Він запевнив керівника Держгеонадр Миколу Бояркіна, що ситуація знаходиться під його особистим контролем і слідство активно просувається у розкриті цих злочинів. За його словами, всі учасники процесу дали свідчення, відкрито три кримінальні провадження за ст.190,ч.2, ст194.ст.356 – це «Шахрайство», «Умисне знищення або пошкодження майна» та «Самоправство».

Наразі, бази відпочинку «Топаз» та «Геолог» звільнені від рейдерів і знаходяться під постійним наглядом національної поліції. Нагадаємо, у травні невідомі люди зі зброєю захопили та підпалили державні бази відпочинку «Топаз» та «Геолог» у смт Затока. При собі невідомі мали начебто правовстановлюючі документи. Ці бази є структурними підрозділами геологічних підприємств та розташовані на побережжі Чорного моря. Станом на зараз вони повністю знищені та не придатні для подальшої експлуатації. Одразу після рейдерського захоплення двох баз відпочинку, керівництво Держгеонадр звернулося до МВС, Генпрокуратури, Кабміну, Міністерства екології з проханням вжити невідкладних заходів, спрямованих на припинення злочинних дій та з метою недопущення незаконного відчуження державного майна та притягнення винних осіб до відповідальності.