2021-06-17

За 4 роки видобуток газу на Яблунівському родовищі зріс на 18 %

АТ «УкрГазВидобування», провівши комплекс заходів з інтенсифікації видобутку Яблунівського родовища за 4 роки, зуміло перейти від зниження видобутку до його зростання на понад 18 %. Про це повідомляє ExPro, посилаючись на заяву пресслужби дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування».

Також у компанії відзначили, що завдяки виконанню виробничої програми з буріння та капітального ремонту 4-х свердловин добовий дебіт зріс ще на понад 200 тис. куб м з початку поточного 2021 року. 

«Яблунівське родовище – один з ключових діючих активів Нафтогазу. Родовище є другим за обсягами річного видобутку у нашому портфелі та має значні перспективні запаси газу, хоча рівень його виснаження вже перетнув відмітку у 70 %. В межах нової стратегії ми плануємо наростити до 15 млрд куб м запасів газу на Яблунівському родовищі. Для цього ми створили мультифункціональну команду, яка управляє розробкою родовища, продовжуємо програму цифровізації геологічних процесів та масштабуємо програму інтенсифікації», – повідомив директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» Олександр Романюк.