2011-04-22

ВР ухвалила законопроект щодо визнання депресивними регіони, які постраждали внаслідок ліквідації шахт

Верховна Рада України (ВР), 21 квітня, в ході ранкового засідання ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект про стимулювання розвитку регіонів щодо розширення груп територій, які визнаються депресивними, та надання їм такого статусу. Відповідний проект № 6519 від 14.06.2010 р., ініційований нардепом від фракції ПР Олександром Єфремовим, підтримали 281 народних депутатів.

Ухвалений акт спрямований на вирішення соціально-економічних та екологічних проблем шахтарських міст і селищ, які постраждали внаслідок ліквідації вугільних підприємств.

Згідно із законом "депресивна територія - це регіон чи його частина (район чи населений пункт), що визнаються депресивними за умов та в порядку, визначених цим Законом".

Зокрема, закон "Про стимулювання розвитку регіонів" доповнено нормою, що до депресивних територій відносяться "населені пункти, на території яких з 1996 року були ліквідовані вугледобувні та вуглепереробні підприємства, але не були здійснені в повному обсязі заходи щодо вирішення соціально-економічних та екологічних питань, передбачені проектами ліквідації зазначених підприємств".

Нагадаємо, 17 лютого 2011 р. ВР прийняла за основу даний законопроект.

РБК-Украина