2022-05-05

Voltvision завершує першу фазу проєкту енергоефективності на шахті Houndé

Компанія Voltvision завершила першу фазу новаторського проєкту з підвищення енергоефективності на шахті Houndé компанії Endeavour Mining в Буркіна-Фасо. Результати цієї фази були настільки конструктивними, що Voltvision було доручено розгорнути проєкт на всіх шахтах компанії Endeavour по всій Західній Африці.

Цей проєкт засновано на програмі, розробленій фахівцями та інженерами гірничодобувної галузі для оптимізації споживання енергії та покращення прогнозного обслуговування всього високовольтного обладнання, що використовується на шахтах.

Програмне забезпечення поєднується з безпечним аналітичним пристроєм «plug-and-play», встановленим у шахтовій мережі. Цей пристрій передає дані у хмарне програмне забезпечення за допомогою Wi-Fi або телекомунікаційних мереж четвертого покоління.

Зазначається, що легкість пристрою у використанні дозволила розпочати проєкт з мінімальними клопотами та нульовим простоєм у виробництві.

Протягом чотирьох місяців після встановлення було зібрано та проаналізовано ряд даних, що налічують понад 200 окремих точок. Ранній аналіз цих даних сприяв чіткому та всебічному розумінню того, як веде себе електрична мережа шахти та як електроенергія використовується в режимі реального часу. Це дало змогу команді Endeavour виявити приховані проблеми та зрозуміти, які зміни необхідні для досягнення більшої енергоефективності впродовж усієї операції. Таке коригування може забезпечити економію коштів і скорочення викидів вуглекислого газу, а також наближує шахту до експлуатаційної досконалості.