2013-01-25

Волинь багата ще й нафтою

На Гончо-Бродівській площі розміром 497,3 кв км, яка розташована на території Володимир-Волинського, Ковельського, Локачинського, Рожищенського та Турійського районів, за умови погодження на сесії обласної ради, проводитимуть геологорозвідувальні  роботи з вивчення покладів нафти та газу. Експертні висновки щодо перспектив цієї площі надійшли до Волинської облдержадміністрації від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Геологи припускають, що на квадратному кілометрі площі можна буде видобувати від 2,5 до 20  тис. тонн умовного палива, зокрема очікуються видобувні запаси газу категорії С, які оцінюють в 490 млн. метрів кубічних та прогнозуються нафтові поклади. За аналогією з сусідніми родовищами, ймовірно ресурси залягають на глибинах 200-2500 метрів. Кількість вуглеводнів в газах, десорбованих з відкладів поліської серії, складає від 30 до 50%. За попередніми даними, запасів нафти і газу вистачить на 20 років промислової розробки.

Вивчивши матеріали фахівців, ОДА підготувала та подала на розгляд чергової сесії Волинської облради проект рішення про погодження НАК «Нафтогаз України» надання надр у користування з метою їх геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки вуглеводів, з подальшим видобуванням нафти і газу.

У разі позитивного рішення депутатського корпусу обласної ради геологічне вивчення нафтогазоносних надр здійснюватиметься за кошти НАК "Нафтогаз України".

Волинська обласна державна адміністрація