2020-10-08

Виробники алмазів ПАР нарікають на стандартне для всіх законодавство в сфері видобутку

Південноафриканська організація виробників алмазів висловила жаль у зв'язку з прийняттям в країні стандартного для всіх законодавства в сфері гірської видобутку, яке, за повідомленнями місцевих ЗМІ, гальмує зростання трудомісткого сектора видобутку алювіальних алмазів. 

Видання Mining Weekly наводить слова голови SADPO Герта ван Нікерк та його заступника Ліндона Де Мейлон, які заявили, що Південна Африка може отримати вигоду з видобутку алмазів на алювіальних родовищах компаніями-юніорами, якщо вона введе правильні правила, що знизять витрати на ведення бізнесу. Організація заявила, що існуючі правила було розроблено для великих кімберлітових рудників, які виробляють дуже специфічну групу алмазів.

Згідно SADPO, кількість малоприбуткових підприємств, що працюють на алювіальних родовищах, скорочується. Сектор видобутку алювіальних алмазів у Південній Африці процвітав в 1990-х і початку 2000-х років. В даний час в ньому працює більше 5 500 співробітників, і він має потенціал для зростання, якщо Преторія внесе поправки в законодавчу базу.

Алювіальні родовища розташовані у сільських районах півдня Африки, де безробіття становить не 25 % або 35 %, а усі 75 % або 80 %. 

Дослідження SADPO показують, що при нинішніх темпах видобутку алювіальних алмазних ресурсів в Південній Африці їх вистачить ще на 100 років. 

Детальніше за посиланням