2018-06-04

Видобуток Укргазвидобування за січень-травень 2018 року – 6,3 млрд куб. м

Укргазвидобування, в умовах штучного стримування розвитку нової ресурсної бази, за січень-травень 2018 року збільшило видобуток газу, порівняно з аналогічним періодом минулого року, на 63 млн куб. м – до 6,288 млрд куб. м.

Вперше з 2014 року, видобуток досягнув 6,288 млрд куб. м за перші п’ять місяців поточного року.

«Товариство четвертий місяць поспіль, за рахунок всіх видів операційної діяльності, нарощує добовий видобуток газу у межах 1 млн куб. м. Але, оскільки наявна ресурсна база компанії виснажена майже на 70%, то природне падіння перевищує приріст. Ненадання нових спецдозволів стримує розвиток нової ресурсної бази УГВ», – зазначив голова правління АТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

Але, як підкреслив керівник УГВ, компанія з кінця поточного місяця подолала травневий негативний фактор і перейшла до фактичного збільшення добового видобутку, порівняно з минулим роком.

Нагадаємо, що у ІІІ та ІV кварталах 2018 року Укргазвидобування планує запуск нових технологічних потужностей: 8 дотискувальних компресорних станцій, збільшення до 50 станків з капітального ремонту свердловин зовнішніх підрядників, 10 комплексів з колтюбінгу, азотних установок, а також введення в експлуатацію нових свердловин зовнішніх бурових підрядників.

Крім цього, у травні 2018 року УГВ у стислі терміни ввело в експлуатацію нове родовище в Харківській області.

Укргазвидобування в 2016-2017 рр. понад 145 разів подавало документи на отримання нових ділянок та розширення меж наявних площ, проте отримало 135 відмов.

Компанія неодноразово заявляла про те, що від нових ділянок залежить перспектива видобутку близько 5,5 млрд куб. м газу до кінця 2020 року.