2018-11-06

Видобуток Укргазвидобування за 10 місяців 2018 року – 12,8 млрд кубометрів газу

За оперативними даними, видобуток АТ «Укргазвидобування» за січень — жовтень 2018 року становить 12,792 млрд куб. м природного газу, що дало змогу перекрити природне падіння видобутку обсягом близько 800 млн куб. м і на 133 млн куб. м перевищити показник аналогічного періоду минулого року. 

У жовтні Укргазвидобування вийшло на максимальне за останні дев’ять років значення середньодобового видобутку — 43,5 млн куб. м, що майже на 1 млн куб. м більше за фактичні показники аналогічного періоду 2017 року.

УГВ досягло цього завдяки максимізації зусиль у всіх видах операційної діяльності, зокрема, збільшуючи кількість операцій з інтенсифікації видобутку. Також з початку року закінчено бурінням 80 свердловин та введено в експлуатацію 55 нових свердловин.

Укргазвидобування ефективно використовує наявну ресурсну базу вуглеводнів, хоча більшість родовищ, які дають 95% блакитного палива, виснажені на 70%. Але питання розвитку нової ресурсної бази залишається невирішеним.

Варто зазначити, що Укргазвидобування підтримує рішення Уряду та діяльність Державної служби геології та надр України у напрямку проведення прозорих нафтогазових аукціонів. І, як наслідок, вже виграло перший нафтогазовий аукціон, придбавши спеціальний дозвіл на користування надрами Липовецької площі. Однак, для того щоб виконати Програму «20/20» та здобути енергонезалежність, УГВ мало б щороку отримувати приблизно 20 спецдозволів на нові ділянки надр.