2018-07-03

Видобуток АТ «Укргазвидобування» за січень-червень 2018 р. склав 7 млрд 546 млн куб. м природного газу

УГВ вживає низку заходів щодо збільшення видобутку. Так, у першому півріччі проведено 440 операцій з інтенсифікації видобутку, зокрема, 278 колтюбінгових операцій та 115 операцій із капітального ремонту свердловин, введено в експлуатацію 19 нових свердловин.

Також введено в експлуатацію понад 23 км міжпромислового газопроводу Валюхівського НГКР, що дає можливість знизити вхідні тиски на 3-4 атмосфери та забезпечити оптимальну роботу свердловин і розгрузити ДКС Диканька в літній період.

Крім цього, у травні-червні 2018 року УГВ у стислі терміни ввело в експлуатацію два нових родовища в Харківській області.

Водночас у ІІІ та ІV кварталах 2018 року Укргазвидобування планує запуск нових технологічних потужностей: 4 газопоршневі двигуни з поршневими компресорами, 2 газотурбінні двигуни з відцентрованими компресорами та 14 малодожимних компресорних станцій, збільшення до понад 70 одиниць станків з капітального ремонту свердловин, доведення кількості комплексів з колтюбінгу до 17, азотних установок, а також введення в експлуатацію нових свердловин зовнішніх бурових підрядників.

Нагадаємо, що Товариству з кожним місяцем все важче нарощувати видобуток, оскільки наявна ресурсна база компанії виснажена майже на 70% і природне падіння перевищує приріст видобутку. Основним чинником, що стримує розвиток нової ресурсної бази УГВ, залишається ненадання нових спецдозволів.