2020-07-17

Відбувся семінар «Прогнозування, попередження та ліквідація наслідків повеней і паводків у Карпатському регіоні»

З ініціативи ректорату Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації 15 липня в онлайн-режимі відбувся регіональний науково-практичний семінар «Прогнозування, попередження та ліквідація наслідків повеней і паводків у Карпатському регіоні».

У заході взяли участь близько півсотні провідних науковців, практиків і представників органів влади, серед яких: перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Марія Савка, ректор ІФНТУНГ, академік НАН України Євстахій Крижанівський, начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, доктор геолого-мінералогічних наук, професор кафедри екології ІФНТУНГ Олег Адаменко, заступник директора Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України Віктор Долін, директор Українського науково-дослідного інституту гірського лісництва ім. Пастернака Олексій Голубчак та інші.

У своїх доповідять спікери ділились своїми напрацюваннями та пропозиціями щодо попередження стихійних лих та зменшення проявів шкідливої дії вод.

Детальніше про семінар - на веб-сайті ІФНТУНГ.