2021-07-26

Відбулися аукціони з продажу спецдозволів на суму близько 18 млн грн

Державна служба геології та надр України провела одинадцяті аукціони в 2021 році. За півтора роки роботи Службі вдалося налагодити регулярне проведення електронних торгів.

Надрокористувачам запропонували ділянки з покладами піску кварцового, підземних мінеральних лікувально-столових вод, сировини піщано-гравійної.

Найвищу ціну за Коломацьку ділянку, що надається з метою геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки піску кварцового, запропонувало ПП «Таргет Актив». Ціна продажу лоту зросла в 148 разів – зі стартової 20 236 гривень до трьох мільйонів. Участь в аукціоні взяло шість компаній.

Ціна за родовище «Свалява-1» (свердловина № 4) зросла у 46 разів – з 204 807 до 9 500 100 гривень. За право видобувати підземні мінеральні лікувально-столові води змагалося 6 учасників аукціону, перемогу здобула ФОП Танинець Надія Іллівна.

Спеціальний дозвіл на родовище Молниця, що надається з метою видобування сировини піщано-гравійної, отримає ФОП Батир Діана Анроніківна. Вона запропонувала найвищу ціну за лот – 5,16 мільйона гривень, що в 10,5 разів вище стартової.

Також на електронних торгах було продано ділянку надр Ріна, де розташована свердловина № 1997. Об’єкт з покладами підземних мінеральних лікувально-столових вод надається для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки надр. За спеціальний дозвіл змагалося два учасники, перемогу здобуло Українсько-Грузинське ТОВ «Чарте».

Лоти, торги по яких сьогодні не відбулися, будуть виставлені повторно протягом трьох робочих днів.