2024-02-23

Велика Британія запровадила санкції проти судновласників із Туреччини, ОАЕ та Швейцарії

Велика Британія запровадила санкції щодо чотирьох компаній-судновласників за отримання вигоди від підтримки російського уряду шляхом ведення бізнесу в енергетичному секторі.

Як зазначено в оприлюдненому списку, йдеться про турецькі Active Denizcilik Ve Gemi Isletmeciligi Anonim Sirketi та Beks Ship Management And Trading Joint Stock Company, а також Fractal Marine Dmcc з ОАЕ і Paramount Energy & Commodities SA (Женева, Швейцарія). Остання пов'язана з Paramount Energy & Commodities Dmcc з ОАЕ, яка з листопада вже перебуває в списку санкцій Великої Британії.

Також під санкції потрапив пов'язаний із Paramount Energy & Commodities SA громадянин Нідерландів Нільс Оскар Троост (Niels Oscar Troost).

"Нафтотрейдер Нільс Троост і його компанія Paramount Energy & Commodities SA сприяють безперешкодній торгівлі російською нафтою поза зоною дії санкцій Великої Британії та G7, зокрема й через компанію Paramount Energy & Commodities DMCC, що базується в ОАЕ, яку Велика Британія ввела до списку в листопаді 2023 року. Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, які працюють у російській енергетиці в складі тіньового флоту", — ідеться в пресрелізі.
У транспортному секторі під санкції Великої Британії також потрапили дві судноплавні компанії - російська Azia Shipping і Ibex Shipping INC. Згідно з пресрелізом, вони брали участь у транспортуванні озброєнь із КНДР до росії.