2014-12-09

В УкрДГРІ відбулась чергова нарада з МтНСН

5 грудня в УкрДГРІ відбулася нарада з питань проведення моніторингу та наукового супроводження надрокористування (МтНСН), на якій обговорювалися питання стосовно формування та змістовної частини інформаційних звітів за 2014 рік та проблеми, що виникають у відповідальних виконавців під час складання звітів з МтНСН.

Загалом, як відзначив зав. відділу організації моніторингу та наукового супроводу надрокористування Ілля Карленко, всі відділи, що виконують МтНСН, надають інформаційні звіти у межах зазначених у графіках термінів. 

Але при складанні інформаційних звітів виникають і проблемні питання. Так, відповідальні виконавці МтНСН відзначають, що інколи виникають певні складнощі з отриманням необхідної інформації від надрокористувачів та відвідуванням об’єктів проведення МтНСН. 

Також заступник директора УкрДГРІ з наукових питань Михайло Красножон запропонував зменшити кількість етапів у календарних планах стосовно об’єктів з невеликою вартістю, що, у свою чергу, зменшить періодичність надання інформаційних звітів.

Учений секретар УкрДГРІ Наталія Люта вважає за доцільне щоквартальні інформаційні звіти надсилати надрокористувачам у стислій формі, а річні інформаційні звіти надавати розширеними та змістовнішими.

Запропоновану інформацію обговорено та прийнято до відома.