2011-04-15

В Україну прибули фахівці італійської нафтогазової компанії Eni S.p.A.

На цьому тижні, згідно з домовленостями між Міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським та директором компанії Eni S.p.A. Паоло Скароні, в Україну прибула робоча група із Італії. До складу її увійшли найкращі фахівці компанії у нафтогазовій сфері.

Італійські гості провели низку зустрічей зі спеціалістами Мінприроди, фахівцями геології, а також представниками державних компаній, що працюють у нафтогазовій галузі. Розпочата ґрунтовна робота з розробки можливих форм співпраці у сфері розвідки та видобутку вуглеводневих ресурсів в Україні.

Нагадаємо, 25 березня 2011 року Міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський зустрівся з Генеральним директором компанії Eni S.p.A. Паоло Скароні з метою обговорення можливостей співпраці у розвідці та видобутку вуглеводневих ресурсів в Україні. «Я запрошую ваших фахівців до України і обіцяю відкриту та прозору співпрацю», – запевнив Міністр Микола Злочевський.

Обидві сторони підписали Меморандум про порозуміння, що визначає основу співпраці, та погодились створити спільну робочу групу з оцінки таких можливостей.

Довідка: Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi) – італійська нафтогазова компанія. Заснована у 1953 році. Компанія займає 17 місце у рейтингу найпотужніших світових компаній (Fortune Global 500).

Урядовий портал