2021-04-02

В Україні з’явився новий гірничо-металургійний ВНЗ

В Україні з'явився новий вищий навчальний заклад (ВНЗ) «Метінвест Політехніка». Про це повідомляється на сайті Національної асоціації добувної промисловості України

ВНЗ розміщено у Маріуполі. Університет займатиметься фаховою підготовкою майбутніх спеціалістів з матеріалознавства, металургії, комп’ютерних наук, автоматизації виробничих процесів, економіки, екології, хімічних технологій та інженерії, архітектури і цивільної інженерії, охорони праці та гірничої справи.

НЯк зазначено у повідомленні, науково-освітній комплекс включатиме середню освіту з технічним нахилом, спеціальну передвищу освіту (молодший бакалавр), вищу освіту (бакалавр і магістр), другу вищу освіту і підвищення кваліфікації.

Перший набір 200 студентів бакалаврату планується розпочати у 2022 році. Вступати до вишу зможуть випускники школи, які мають намір здобути вищу освіту. Навчання очікувано триватиме від 3 до 5,5 років. У перспективі на базі «Метінвест Політехніка» планується створити науково-виробничий центр, який займатиметься науковою, інноваційною та міжнародною діяльністю.

У прес-службі відзначили, що в інших діючих українських вишах нової техніки для відпрацювання практичних навичок студентів немає.