2021-05-25

В США кількість нафтогазових бурових зростає четвертий тиждень поспіль

Енергетичні компанії США збільшують кількість бурових установок для видобутку нафти і природного газу четвертий тиждень поспіль на тлі зростання цін на вуглеводні. 

За підсумками минулого тижня кількість бурових установок для видобутку нафти і газу, ранній індикатор майбутнього видобутку, зросла на дві од. - до 455 од. Це найвищий показник з квітня 2020 року, повідомила нафто-сервісна компанія Baker Hughes Co в своєму останньому звіті.

Загальна кількість бурових установок збільшилася на 137 од., або на 43 %, в порівнянні з аналогічним періодом минулого 2020 року. Згідно з даними Baker Hughes, показник також виріс на 86 % з моменту падіння до рекордного мінімуму в 244 од. в серпні 2020 року.

Кількість нафтових вишок в США цього тижня зросла на чотири одиниці - до 356 од. Це найвищий показник з квітня 2020 року. При цьому кількість газових бурових установок впало на одну - до 99 од.

Очікується, що видобуток нафти в семи основних сланцевих пластах США, включаючи Баккен, в червні виросте на 26 тис. б / д - до 7,73 млн б / д, що є першим зростанням за три місяці. Про це йдеться в щомісячному прогнозі Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA).