2014-10-29

В Києві пройшла конференція «Стан і перспективи імплементації в Україні. Ініціативи прозорості видобувних галузей»

Україна вже зробила перші кроки до набуття статусу кандидата на приєднання до EITI, що є міжнародним стандартом, який сприяє забезпеченню прозорості прибутків у видобувних галузях. Проте за поточних обставин процес подальшого запровадження Ініціативи в Україні набуває затяжного характеру і питання стану та перспективи її імплементації постає доволі гостро, адже країна на порозі кардинальних змін пов’язаних з реформуванням нафтогазового сектору в цілому.

Саме тому Київський міжнародний енергетичний клуб «Q-Club» за підтримки Інституту моніторингу доходів (Revenue Watch Institute), Секретаріату ЕІТІ (ІПВГ) та Міжнародного Фонду «Відродження» 23 жовтня 2014 провів конференцію «Стан і перспективи імплементації в Україні Ініціативи прозорості видобувних галузей».

Захід відбувся у готелі Radisson Blu в м. Києві та об`єднав представників низки міністерств, комітету Верховної Ради з питань ПЕК, НАК «Нафтогаз України», Державної служби геології та надр, членів БГЗО, Американської торгівельної палати, представників посольств Норвегії, Канади, Німеччини, США та Азербайджану, директорів видобувних компаній України, експертів з енергетичних питань та зацікавлених фахівців від громадських організації. Також важливою для конференції стала участь Регіонального директора Секретаріату EITI пана Річарда Діона та консультанта EITI від Світового банку пані Тетяни Сєдової.

За результатами конференції буде підготовлено звіт та рекомендації.