2012-01-20

Уряд затвердив ТЕО облаштування нафтового родовища на структурі Суботіна

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 січня 2012 року затвердив розпорядження «Про схвалення техніко-економічного обґрунтування облаштування нафтового родовища на структурі Суботіна (випереджуючий видобуток)».

Родовище Суботіна розташоване на Прикерченському шельфі Чорного моря на відстані 23 км. від берегової лінії. В техніко-економічному обґрунтуванні проекту будівництва облаштування нафтового родовища на структурі Суботіна (випереджуючий видобуток) передбачено постачання нафти з морської платформи підводним трубопроводом протяжністю 26 км з подачею на берег. Далі трубопроводом протяжністю 5,8 км нафта буде подаватися на майданчик установки комплексної підготовки нафти та газу.

Найбільший добовий видобуток нафти може сягати 1200 т. З майданчика установки комплексної підготовки нафти та газу, нафта товарна та бензин газовий вивозитиметься автоцистернами на Керченську автобазу. Газ сухий, підготовлений до транспортування розподільчими трубопроводами,подаватиметься близько розташованим споживачам.

Урядовий портал