2022-01-14

Уряд Замбії з оптимізмом дивиться на майбутнє гірничодобувної промисловості

«У індустрії дорогоцінного каміння в Замбії є майбутнє, і я натхненний цим. Я дуже задоволений компанією Kagem Mining і тим, що уряд має в ній частку», — цитує Mining Weekly слова міністра гірничодобувної промисловості Пола Кабусве під час його відвідання компанії Kagem Mining у районі Луфван'яма.

«Наша мета як уряду — організувати видобуток корисних копалин усюди, чи то виробництво міді, марганцю чи дорогоцінного каміння. Все, що нам потрібно зробити, це організувати та забезпечити лідерство, прозорість, чесність та управління, і люди отримають те, що нам належить”, - додав міністр.

Смарагдова копальня Кагем на 75 % належить компанії Gemfields, а решта 25 % належать Корпорації промислового розвитку (Industrial Development Corporation) уряду Замбії.

Кабусве також закликав до прозорості ведення справ у секторі дорогоцінного каміння, крок, підтриманий Gemfields, яка вважає, що прозорість має вирішальне значення для забезпечення того, щоб зацікавлені сторони отримували правильну інформацію. 

Передбачуваний термін служби копальні Кагем становить 25 років. Вона вважається основним платником податків до бюджету в секторі дорогоцінного каміння.