2011-01-12

Уряд відзвітує парламенту про результати виконання Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року

Як ми вже повідомляли, 11 січня 2011 року на вечірньому засіданні Верховної Ради було прийнято за основу нову редакцію Закону України «Про затвердження Загальнодержавної програми розвитку мінерально-сировинної бази України на період до 2010 року», що пропонує продовжити дію чинної Програми до 2030 року. Рішення схвалили 285 з 378 народних депутатів, зареєстрованих в залі.

Представляли законопроект заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Дмитро Мормуль та член Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків  Чорнобильської катастрофи Володимир Даниленко.

«Прийняття Загальнодержавної програми розвитку мінеральної сировинної бази  України до 2030 року створить умови для планомірного проведення регіональних геологічних досліджень, пошуків та розвідки необхідних, у тому числі стратегічно важливих корисних копалин, накопичення і зберігання геологічної інформації про надра, встановлення кондиції на мінеральну сировину для підрахунків запасів корисних копалин у надрах, проведення наукових досліджень у сфері геологічного вивчення і використання надр.

…Очікується, що основними наслідками реалізації програми будуть: відкриття і мобілізація додаткових та бюджетних коштів для реінвестиції галузі, концентрація робіт на найважливіших об’єктах», – повідомив Д. Мормуль.

Водночас прийняттю нової Програми, за словами В.Даниленка, має передувати оцінка та аналіз стану виконання чинної Загальнодержавної програми розвитку МСБ України на період до 2010 року, у зв’язку з чим профільний комітет звернувся до уряду з пропозицією надати парламенту підсумковий звіт щодо результатів виконання Загальнодержавної програми.

Продуктивний горизонт