2022-02-24

Управління Держгеокадастру частково роздало землі заказника “Приорільський”

На початку року за проханням голови Новомосковської окружної прокуратури було проведено аналіз стану ландшафтного заказника “Приорільський” у результаті чого виявилось, що управління Держгеокадастру частково роздало землі заказника. За цими фактами відкрито кримінальне провадження. Про це пише UNCG

Прокуратура підтвердила факти, викладені в нашому зверненні, та встановила, що управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області змінило цільове призначення 9 земельних ділянок заказника, а потім передало їх у приватну власність. 

За словами юристів, процедуру передачі цих земель здійснював ексголова Геокадастру. Через нього в приватні руки передали 1000 га земель заказника “Приорільський”. 40 га заказника передали в приватну власність фізичній особі, ще 200 га, за інформацією прокуратури, віддали  Владиславу Вишневському, власнику фірми “Укрбудгеопроект”. За даними аналітичної платформи “Youcontrol”, раніше власником кампанії був працівник областному Держгеокадастру.

Наразі Новомосковська прокуратура вимагає повернути земельну ділянку площею 40 га, незаконно передану в приватну власність для сінокосіння та випасання худоби. Прокуратура також ухвалила рішення про накладання арешту на вказану ділянку.