2021-06-08

UNCG оголошує тренінги з наукового фотографувння видів у природі

Українська природоохонна група (UNCG) оголошує набір груп для бліц-навчання натуралістів та біологів. Учасники тренінгів дізнаються, як знайти та правильно сфотографувати рослини, гриби та тварин, щоб фото можна було розпізнати види, які зустрілися. 

"Дедалі більше українських натуралістів використовують інструменти “громадської науки”, такі як INaturalist. Для одних це можливість дізнатись, як називаються види, яких ви зустріли в поїздці або біля власної оселі. Для інших – це інструмент збору даних про поширення видів або й просто для пізнання природи. Наприклад INaturalist допоможе швидко знайти відповідь на питання дитини, як називається та чи інша тварина або рослина. У всіх випадках INaturalist є дуже зручним помічником, але за однієї умови: якщо вид буде сфотографовано так, щоб його можна було розпізнати професійному науковцю" - наголошується на сайті організації.

Тренінги відбудуться 19 та 20 червня. Навчання триває 5-6 годин, виїзд з Києва о 10 ранку.

Локація: Екологічна дослідницька станція “Глибокі Балики” (м. Ржищів, Київська область).

Транспорт та польовий обід забезпечуються організаторами (можливою є і участь з доїздом власним транспортом).

Участь – за попереднім записом.

Під час тренінгу на території Станції працюватиме експедиція професійних біологів, які зможуть відповісти на питання учасників та показати особливості упізнавання видів в природі.