2018-07-30

Укргазвидобування здійснює активну геологорозвідувальну діяльність на нових ділянках надр

Укргазвидобування в умовах обмеженої ресурсної бази та наявних виробничих потужностей активно використовує існуючу ресурсну базу, зокрема, здійснює геологорозвідувальні роботи на 17-ти нових ділянках, спеціальні дозволи на які було отримано протягом 2016-2017 років.

Зазначені ділянки розташовані в Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Сьогодні ресурсна база підготовлених до буріння об’єктів за результатами активних геологорозвідувальних робіт складає понад 15 млрд куб. м газу. З метою її збільшення обсяги та темпи геологорозвідувальних робіт на нових ділянках надр нарощують.

Перші пошукові свердловини вже дали свої результати, а саме: у першому півріччі 2018 року було відкрито 2 нових родовища вуглеводнів у Харківській області, про які ми писали раніше, а також новий поклад нафти.

В цілому від часу отримання спеціальних дозволів пробурено 5 свердловин загальним метражем 13,7 тис. м, з яких три вже передано в експлуатацію. Також заплановано до буріння протягом III-IV кварталів 2018-2019 рр. 13 пошуково-розвідувальних свердловин загальним обсягом 46,2 тис. м.

Таким чином, АТ «Укргазвидобування» у найкоротші строки здійснює пошуково-розвідувальні роботи на всіх без винятку нових ділянках надр для подальшого нарощування обсягів власного видобутку газу та забезпечення енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, що Укргазвидобування у липні 2018 року отримало рішення від Державної служби геології та надр України щодо подовження дії 39 спецдозволів на користування надрами на 20 років, що дасть можливість прискорити введення нових свердловин в експлуатацію та прискорити процес збільшення видобутку блакитного палива.